rd písnice

rd písnice

úprava venkovského stavení v Praze Písnici

Přestavba venkovského stavení v historickém jádru Písnice přidává ke stávajícímu bytu druhý, podkrovní s vlastním vstupem. Nový vstup a zázemí podkrovního bytu zastřešuje úzká přístavba, charakterem blízká doplňkům venkovských hospodářských staveb či kůlen, jež obohacuje osnovu staveb stoupajících po svahu podél ulice Těšovická.

Vnitřní prostor přístavby je otevřený, založený na podélné ose vstup – zadní zahrada – podkrovní byt. Technické a skladové zázemí v přízemí je ukryto ve snížené části pod svahem. Minimální odstup od hranice pozemků je typickým rysem původní urbanistické struktury. Koupelna s WC jsou nepřímo osvětlené vnitřními okny vedoucími na schodiště. Z kuchyně jsou výhledy na náves před dům i na vstup do zadní zahrady.

projekt 2021