chlum-ico

chlum

chlum

úprava hospodářské části statku na bydlení, Chlum nad Malší

Předmětem návrhu je vestavba podkrovního bytu do tradičního jihočeského venkovského statku. Nový byt je vestavěn nad stávající obytnou částí, aby zůstal zachován kontakt dvou generací rodiny. Vestavba je samostatně přístupná venkovním schodištěm parafrázujícím tradiční dřevěné schodiště hospodářského ochozu. Schodiště je kryto stříškou, která dává nejvýrazněji ze všech nových prvků najevo svou příslušnost k době: slouží jako vizitka současného interiéru za ní. Charakter a výškovou členitost bytu určuje zachovaná krovová soustava. Půdorys vestavby se odvíjí od malé hloubky traktu a možnosti pouze jednostranného osazení oken. Projekt počítá s možností budoucícho doplnění vnitřního schodiště mezi oběma byty.

projekt 2006

chlum-01

chlum-02chlum-03

 

chlum-07