blazenka-ico

blaženka

blaženka

rekonstrukce vily na Černém Vrchu, Praha Smíchov

Rekonstrukce prvorepublikové vily navyšuje počet bytů a zlepšuje dispoziční komfort, aniž by narušila neortodoxně funkcionalistický charakter objektu. Původně malý a špatně přístupný suterén je rozšířen a doplněn o garážová stání na hranici pozemku. Původní vstup do domu doplňuje bezbariérový přístup z úrovně chodníku, vestavěn je výtah. Přízemní byt zvětšuje zahradní přístavba s terasou, půda se mění na mezonetový prostor. Prostorové řešení jednotlivých bytů využívá unikátních vlastností domu, daných morfologií terénu a šikmou střechou.

Při zateplení fasád bylo zachováno historické tvarosloví, nové prvky užívají střídmý architektonický výraz, zvýšená okna akcentují panoramatické výhledy na Prahu. Historické prvky interiéru jsou zachovány a renovovány, nově doplněné prvky respektují původní styl objektu.

realizace 2014

spolupráce Atelier Šesták
autor původní studie MgA. David Töpper

blazenka-01blazenka-02blazenka-03blazenka-04blazenka-05blazenka-06blazenka-07blazenka-08

blazenka-10